mandag 22. september 2008

Folk flest er redd for brann, men få gjør noe med det

En rykende fersk undersøkelse fra TNS Gallup viser at folk flest verken har hatt brannøvelse, eller snakket om hva de skal gjøre om det brenner i egen bolig.

Undersøkelsen som er gjort på oppdrag fra If Skadeforsikring, viser at over halvparten av Norges befolkning ikke er forberedt på brann i egen bolig. 53 prosent av de spurte sier at de verken har hatt brannøvelse eller samtaler om hva man gjør i tilfelle man opplever brann i hjemmet.

- Den samme undersøkelsen viser at 2 av 3 er mer redd for brann enn noe annet. Dette står i skremmende kontrast til at så få har øvelser hjemme, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening. - Hvert år krever branner i Norge rundt 60 menneskeliv. Dette tallet kan reduseres betydelig om vi blir flinkere til å fokusere på brannvern i hjemmet, sier Kalheim.

- Spørreundersøkelsen viser at 3 av 4 småbarnsforeldre er mest bekymret for brann. Når vi vet at barn instinktivt vil gjemme seg når det begynner å brenne, er dette en kraftig påminnelse om viktigheten av å trene på brannøvelser i hjemmet, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Kilde: Norsk Brannvernforening